Πέμπτη, Οκτωβρίου 1

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ...ΘΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ...

ΠΑΣΟΚ: Πιο τροϊκανοί και από τους τροϊκανούς οι κυβερνώντες

ΠΑΣΟΚ: Πιο τροϊκανοί και από τους τροϊκανούς οι κυβερνώντες
Επίθεση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την αναδρομική μείωση των συντάξεων μέσω σχετικής ανακοίνωσης.
«Μετά την οριζόντια μείωση των συντάξεων που είδαν οι συνταξιούχου αναδρομικά από 1/7/2015, έρχεται η δεύτερη πολύ σκληρή πραγματικότητα με δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και ακραίες ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αυτά προκύπτουν από την εγκύκλιο του Υφυπουργού Εργασίας , που εκδόθηκε χθες και διαψεύδει κάθε προσδοκία που είχαν καλλιεργήσει προεκλογικά οι κυβερνητικοί εταίροι για σχετική «λείανση» των ρυθμίσεων, μέσα από τις ερμηνευτικές εγκυκλίους και αποφάσεις.
Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων:
Μειώνονται σημαντικά οι χαμηλές συντάξεις, αφού καταργείται το κατώτατο όριο για όσους συνταξιοδοτούνται σε ηλικία κάτω των 67 ετών και μέχρι τη συμπλήρωση του ανωτέρω ηλικιακού ορίου. Αυτό σημαίνει ότι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας θα παίρνουν βοηθήματα των 150-300 ευρώ αντί για συντάξεις μέχρι να συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους.
Καταργούνται όλες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις συνταξιοδότησης για τα άτομα με βαριές αναπηρίες όπως τυφλοί , παραπληγικοί, μεταμοσχευμένοι, νεφροπαθείς κ.λ.π. και θα χρειαστεί να συμπληρώνουν πλέον το 67ο έτος ή το 62ο για μειωμένη, για να πάρουν σύνταξη!!!!!!
Αυξάνονται τα γενικά όρια ηλικίας των 62 και 67 ετών συνδεόμενα με τη μεταβολή του προσδόκιμου επιβίωσης και μάλιστα παρουσιάζεται η ρύθμιση αυτή ως εφαρμογή του νόμου 3863/2010. Πρόκειται για μια ακραία μεταβολή και ταυτόχρονα για μεγάλο ψέμα.
Σε καμιά χώρα στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, άνω των 67 ετών. Είναι μεγάλο ψέμα ότι εφαρμόζουν παλιότερους νόμους, γιατί ο νόμος 3863/2010 ο και επονομαζόμενος νόμος Λοβέρδου - Κουτρουμάνη , προέβλεπε τη σταδιακή μεταβολή των γενικών ορίων από τα 60 στα 62 και από τα 65 στα 67, εφόσον υπήρχε αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης. Από τη στιγμή που αυτό έγινε και μάλιστα χωρίς καμιά σταδιακότητα από 1/1/2013, δηλαδή τα 60 στα 62 και τα 65 στα 67, καμιά απολύτως υποχρέωση δεν είχε η χώρα να προχωρήσει σε παραπέρα αύξηση των ηλικιακών ορίων.
Είναι γεγονός, ότι όσοι πολέμησαν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι έκαναν λάθος.
Οι ψευδαισθήσεις έλαβαν τέλος και οι κυβερνώντες αποδεικνύονται πιο τροϊκανοί και από τους τροϊκανούς».


Read more: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου