Τρίτη, Φεβρουαρίου 16

Το ερώτημα του Γιαλλουρίδη στον Καμμένο για την αποτροπή των προσφυγικών ροών - ΒΙΝΤΕΟ



«Τι θα κάνουν τα πλοία του ΝΑΤΟ απέναντι από την Τουρκία σε σχέση με τους πρόσφυγες. Θα φοβηθούν οι πρόσφυγες να έρθουν εξαιτίας των πλοίων, αφού δεν θα λειτουργήσει ως πραγματική αποτροπή ο στόλος του ΝΑΤΟ απέναντι στους πρόσφυγες» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης στον κ. Καμμένο, μιλώντας στην εκπομπή «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Δεν μπορώ να κατανοήσω που αποσκοπεί, δεν έχει καμία σκοπιμότητα το ΝΑΤΟ στην παρουσία του στο Αιγαίο. Ουσιαστικά υπάρχει, από ότι ξέρουμε, για να συλλέγει πληροφορίες και να ειδοποιεί ότι φτάνουν οι βάρκες, ότι φτάνουν οι πρόσφυγες» πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε: «Αυτό που ζητά η Ελλάδα είναι η frontex να μετακινηθεί από τα ελληνικά νησιά στα τουρκικά παράλια και αυτός είναι ο σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή ήταν η πρόταση μας. Δεν μπορούσε να γίνει γιατί δεν είχε εφαρμοστεί η πρόταση Καραμανλή του 2008 να μετατραπεί η frontex σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή».
«Τώρα πια μετά από πρόταση του κ. Αβραμόπουλου το θέμα έχει μπει μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και περιμένουμε απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και της Κομισιόν προκειμένου αυτό να γίνει νόμος της Ευρώπης. Εάν αυτό επιτευχθεί, τότε η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή με τα πλοία και τα ελικόπτερα θα επιχειρεί μέσα από τα τουρκικά χωρικά ύδατα και προς τα τουρκικά παράλια. Εάν γίνει αυτό, νομίζω και μόνο του το ΝΑΤΟ θα αποχωρήσει», πρόσθεσε.
Δείτε το βίντεο του STAR





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου