Τετάρτη, Αυγούστου 10

ΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ... ..ΖΗΤΩ ΟΙ ΜΠΟΛΕΣΕΒΙΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ--ΤΣΙΠΡΑ!.. ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ;Βεβαίως καμμιά ελληνική εταιρία δεν είναι ΑΓΙΑ... Ειδικά οι μπιονέδες που εκμεταλλεύονται τον Τύπο...Αλλά...


Δεσμεύτηκε η περιουσία του Αλαφούζου!

alafouzos-630.jpg

Γιάννης ΑλαφούζοςΓιάννης Αλαφούζος | ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου διέταξε την Τετάρτη το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου. Στη δέσμευση προχώρησε το ΚΕΦΟΜΕΠ κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που γίνεται με βάσει τα 65 CD τα οποία περιέχουν στοιχεία για πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες φορολογούμενους που πραγματοποίησαν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ την περίοδο από το 2000 ως το 2012, αλλά και σε συνδυασμό με καταγγελία σε βάρος του επιχειρηματία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Αλαφούζος, κλήθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ να δώσει εξηγήσεις για ανακολουθίες που προέκυψαν από την έρευνα αλλά φέρεται να μην κατάφερε να δικαιολογήσει ποσό που αγγίζει τα 50 εκατομμυρίων ευρώ.  

«Το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος»

«Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευση του. Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό» δηλώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ, λίγο μετά την απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.
Σε δήλωσή του ο Γιάννης Αλαφούζος τονίζει:
Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα, απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για ''πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή''. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στην διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών.
Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ). Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευση του. Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό.
Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.
Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ σημειώνει:
Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στην σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν την διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου