Τρίτη, Δεκεμβρίου 8

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΣΗΜΕΡΑ:
ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΥΓΕΙΑ» ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο>http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες

Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ!ΓΡΑΦΟΥΝ:

Η μοναξιά επικίνδυνη για την υγεία μας!



Διάβασα κάπου αυτό το παραμύθι κι ακόμη ξύνω την κεφαλή μου! Από που κι ωσπού η μοναξιά είναι εχθρός της υγείας ;…αν όχι ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ με πατέντα; Ποιούς ερευνήσανε, ώστε να οδηγηθούν σε τέτοια αστεία συμπεράσματα; Προφανώς θα απευθύνθηκαν σε τραυματικά άτομα με πολλες ψυχολογικές αποριθμήσεις …

Όντως είναι δυσβάστακτη η μοναξιά σε άτομα που ενώ επιθυμούν ζωηρώς να συναγελάζονται κοινωνικά με κόσμο, και για τους “Χ” λόγους καταναγκάζονται εις βίον μοναχικό και μονήρη, και τότε τα πράγματα είναι περιπεπλεγμένα Ο καταναγκασμός σε μοναξιά, σαφώς ενέχει πολλαπλούς κινδύνους υγείας και παράπλευρες απώλειες.Αλλά είναι έρευνα αυτή επιστημονική ώστε να καταλήγει στη κακόγουστη γενίκευση ότι δα η μοναξιά βλάπτει στην υγεία;

Πως παραβλέπεται η μοναστική ζωή των καλόγερων, πολλων πνευματικών ανθρώπων που δημιούργησαν απίστευτα δημιουργήματα, που χωρίς τη μοναξιά τέτοιες δημιουργίες δεν θα μπορούσαν να δουν το φως;
Η μοναξιά δεν φέρει από μόνη της καμιά ευθύνη ώστε να είναι ανθυγιεινή ..
Η μοναξιά είναι τρόπος ζωής που επιλέγουμε ή όχι. Οι επιλέγοντες τη μοναξιά αισθάνονται –κατά κανόνα- πανευτυχείς και υγιέστατοι. Θυμ’ίζω τους μοναχούς που αναλογικά έχουν λιγότερα προβλήματα από κάθε άλλο γκρούπ ανθρώπων. Τυχαίο;

    Η μοναξιά δεν είναι μόνο ένα επώδυνο συναίσθημα, αλλά επίσης ένας παράγοντας αυξημένου κινδύνου για διάφορες ασθένειες, ενώ αυξάνει την πιθανότητα πρόωρου θανάτου ενός ηλικιωμένου κατά 14%, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενα αντίστοιχα ευρήματα.
    Η νέα μελέτη, με επικεφαλής τον ψυχολόγοΤζον Κακιόπο του Πανεπιστημίου του Σικάγο, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ και μελέτησε τόσο ανθρώπους (μοναχικούς και μη, για λόγους σύγκρισης), όσο και μοναχικές μαϊμούδες, ρίχνει περισσότερο φως στους βιολογικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων δρα η μοναξιά σε κυτταρικό επίπεδο.
    Σε γενικές γραμμές, η κοινωνική απομόνωση μειώνει την αποτελεσματικότητα του αμυντικού (ανοσοποιητικού) μηχανισμού ενός ανθρώπου και αυξάνει το επίπεδο της χρόνιας φλεγμονής.
    Όπως διαπίστωσε η νέα έρευνα, εξαιτίας της μοναξιάς, αυξάνεται η έκφραση (ενεργοποίηση) των γονιδίων που εμπλέκονται στη χρόνια εσωτερική φλεγμονή, ενώ αντίστροφα μειώνεται η έκφραση των γονιδίων που εμπλέκονται στην άμυνα κατά των ιών.
    Η συνέπεια είναι ότι τα λευκοκύτταρα (βασικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος) στους μοναχικούς ανθρώπους έχουν μικρότερη αποτελεσματικότητα να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις.


    ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΙ ΑΥΤΟ:



    Η μοναξιά επηρεάζει αρνητικά τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας!!! (άλλη αρλούμπα αυτή! ΄Οχι πως δεν είναι σωστή αλλά...δεν φταίει αυτή καθαυτή η μοναξιά..

    Κι όμως τα λέω πιο ξεκάθαρα και σταράτα εγώ,πιο πανω.Αν εγώ επιθυμώ να συναγελάζομαι με πολλές παρέες, να έχω σούρτα φερτα με κοσμάκι. -καταναγκαστική μοναξιά- τότε σίγουρα θα έχω αναταραχές και προβλήματα υγείας...όταν για Χ λόγους δεν μπορω να συμπλεύσω-συναγελαστώ με τους άλλους Αν όμως την επιλέγεις ως τρόπο ζωής (χωρίς κατ΄ανάγκη να είσαι αντικοινωνικός,) τότε πιθανόν να βρίσκεσαι σε ένα λιβάδι ευτυχίας. Και η μοναξιά πρεσφέρει πολλές στιγμές ευτυχίας και υγεία  σε όσους την επιλέγουν με υγιεινά κριτήρια κι όχι από παθολογικους ανεξέλεγκτους λόγους.

    Το θέμα της μοναξιάς είναι θέμα εγκεφαλικής λειτουργίας και ψυχολογικής ρύθμισης. Είναι περίεργο που ερευνητές επιστήμονες εξετάζουν τη ΜΟΝΑΞΙΑ μονόπλευρα όπως θα δείτε και στο πιο κάτω κείμενο! Και μάλιστα ανοήτως την ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ!
    Να γιατί θεωρώ και αποκαλώ τους γιατρούς ...τρομοκράτες!

    Σύμφωνα με τον Δρ. John Cacioppo του πανεπιστημίου του Σικάγο, έρευνα που διεξήχθη από την ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του έδειξε ότι η μοναξιά που βιώνει ένας άνθρωπος επηρεάζει αρνητικά τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά του.


    Όπως επισημαίνει ο Δρ. Cacioppo στη Wall Street Journal, η μοναξιά επηρεάζει τόσο πολύ τον ανθρώπινο εγκέφαλο ώστε να οδηγεί σε έναν κύκλο περίεργων συμπεριφορών με έντονα αρνητικά συναισθήματα.
    Όπως λέει, τα άτομα που νιώθουν κοινωνικά απομονωμένα, είναι πιο «επιρρεπή σε κάθε είδους απειλές». Για παράδειγμα μπορούν να αντιδράσουν εχθρικά σε μια αθώα αλληλεπίδραση και έτσι να διαιωνίζεται η κοινωνική τους απομόνωση.
    Ο Δρ. Cacioppo, λέει ότι μέσω μιας ψυχολογικής στρατηγικής η οποία λέγεται «κοινωνική γνωστική επανεκπαίδευση», μπορεί να καταπολεμηθεί η μοναξιά που βιώνει ένα άτομο ενώ και στο βιβλίο του με τίτλο «Loneliness: Human Nature and the Need for Social Connection» παρουσιάζει τέσσερις τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτόν το «σκόπελο» που λέγεται μοναξιά και να αποφύγουμε την κοινωνική απομόνωση.
    Το πρώτο βήμα όπως λέει είναι να ξεκινήσουμε να συμμετέχουμε σε απλές δραστηριότητες ή κοινωνικές εκδηλώσεις μέσω του εθελοντισμού. Το δεύτερο βήμα είναι να κάνουμε ένα δικό μας σχέδιο δράσης για να προσεγγίσουμε κόσμο και να συμμετέχουμε στα κοινά. Να επιλέγουμε δραστηριότητες που μας ενδιαφέρουν και μας αρέσουν ενώ, όπως σημειώνει αν κάποιος άνθρωπος εκεί έξω μας φερθεί αρνητικά να σκεφτούμε απλά ότι μπορεί να περνά κι αυτός μια κακή μέρα, κάτι που συμβαίνει σε όλους κατά καιρούς.
    - See more at: https://left.gr/news/i-monaxia-epireazei-arnitika-tis-skepseis-kai-ta-synaisthimata-mas#sthash.atz8m6zi.dpuf

    Δυσουρία - δυσκολία και πόνος στην ούρηση. Ποιες οι αιτίες και ποια η θεραπεία;


    του Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D., medlabnews.gr

    Δυσουρία είναι η δυσκολία στην έξοδο των ούρων από την ουροδόχο κύστη. Η δυσουρία πρόκειται για πάθηση κατά την οποία η ούρηση γίνεται με μεγάλη δυσκολία ή και πόνο. Η έναρξη καθυστερεί, η ροή των ούρων είναι μικρή και το βεληνεκές μειωμένο, ενώ σε σοβαρότερες περιπτώσεις το άτομο δεν ουρεί παρά μόνο λίγες σταγόνες ούρων.
    Η μείωση του βεληνεκούς (ακτίνας) των ούρων είναι συνήθως απότοκος υποκυστικού κωλύματος (υπερπλασία προστάτη, στένωμα ουρήθρας κ.λπ.). Στα αρχικά στάδια η αύξηση της ενδοκυστικής πίεσης κατά τη διάρκεια της ούρησης εξουδετερώνει τις αυξημένες αντιστάσεις με αποτέλεσμα το βεληνεκές των ούρων να μη μεταβάλλεται σημαντικά. Με την πάροδο όμως του χρόνου ανατρέπεται αυτή η αντιρρόπηση και η ροή μειώνεται.
    Ο πόνος, ή γενικότερα η παρουσία μιας δυσάρεστης αίσθησης κατά την ούρηση αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.



    Ο πόνος συνηθέστερα είναι έντονος, καυστικός, διαξιφιστικός και σπανιότερα μόνο ήπιος και βύθιος. Μπορεί να εκδηλωθεί στην αρχή, κατά τη διάρκεια ή στο τέλος της ούρησης. Στον άνδρα το επώδυνο αίσθημα εντοπίζεται συνήθως κατά μήκος της ουρήθρας ή στην περιοχή της βαλάνου, ενώ στις γυναίκες ο πόνος αφορά συχνά στην περιοχή του υπογαστρίου, δηλαδή χαμηλά στην κοιλιά. Σε πολλές περιπτώσεις η επώδυνη αίσθηση παραμένει και μεταξύ των ουρήσεων, ενώ αρκετά συχνά είναι βασανιστική για τον ασθενή, προκαλώντας έντονη ανησυχία.
    Συχνά, εμφανίζεται με τη μορφή διακοπών της ούρησης, με αποτέλεσμα να παρατείνεται ο συνολικός χρόνος της ούρησης.
    Ο πόνος στην ούρηση είναι ένα μη ειδικό σύμπτωμα, μπορεί δηλαδή να σχετίζεται με μεγάλο εύρος παθήσεων του ουροποιητικού ή και του γεννητικού συστήματος. Είναι γεγονός ότι συνηθέστερα, η παρουσία δυσουρίας σχετίζεται με την ύπαρξη φλεγμονής σε κάποιο σημείο του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.
    Πρέπει ωστόσο να υπογραμμιστεί ότι σε ένα αξιόλογο ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 15% και 25% το αίτιο του πόνου κατά την ούρηση δεν είναι φλεγμονώδες, αλλά σχετίζεται με λιθίαση της κύστης ή του ουρητήρα, νεοπλάσματα της κύστεως ή του προστάτη, διάμεση κυστίτιδα, τραύματα ή άλλες λιγότερο συχνές καταστάσεις. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη επαρκούς διερεύνησης με απεικονιστικές ή άλλες εξετάσεις σε περιπτώσεις επώδυνης ούρησης.
    Τα αίτια που την προκαλούν είναι πολλά και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
    • Υπερτροφία προστάτη
    • Λοιμώξεις στο ουροποιητικό
    • Διάμεση κυστίτιδα
    • Πέτρα στο ουροποιητικό σύστημα
    • Καρκίνος κύστης
    • Τραύματα στην περιγεννητική περιοχή
    • Ουρηθρίτιδα
    • Ουρηθρική στένωση
    • Κολπίτιδα, προστατίτιδα
    • Ακτινοβολία στην περιοχή της κύστης, π.χ. για θεραπεία καρκίνου τραχήλου μήτρας


    Πώς γίνεται η Διάγνωση;
    Η διάγνωση της νόσου γίνεται με κλινική εξέταση από τον αρμόδιο γιατρό και λεπτομερή καταγραφή των συμπτωμάτων του ασθενούς. Ο ασθενής που πάσχει από δυσουρία πρέπει να ενημερωθεί από το γιατρό για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συλλέξει τα ούρα για την καλλιέργεια που θα ζητηθεί. Επίσης, θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες επιπλέον διαγνωστικές εξετάσεις, όπως οι πυελικές.

    Πως γίνεται η σωστή λήψη των ούρων
    1. Τοπική αντισηψία με αντισηπτικό διάλυμα που δεν αφρίζει
    2. Σκούπισμα με μια αποστειρωμένη γάζα για να αποφευχθεί ανάμιξη του αντισηπτικού με τα ούρα.
    3. Για να μην έρθουν σε επαφή τα ούρα με τον βλεννογόνο, απαγωγή των μεγάλων χειλέων στις γυναίκες και τράβηγμα προς τα πίσω της πόσθης στους άνδρες
    4. Η λήψη από το μέσο της ούρησης Τα ούρα έξω από το ψυγείο διατηρούνται μόνο μία ώρα. Μέσα στο ψυγείο 24 ώρες

    Πώς αντιμετωπίζεται η δυσουρία
    Ο πάσχων από δυσουρία πρέπει να καταναλώνει άφθονα υγρά ώστε να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα του ερεθισμού στην περιοχή. Η θεραπεία θα είναι ανάλογη των συμπτωμάτων και της υποκείμενης νόσου.
    Η θεραπεία της επώδυνης ούρησης είναι αιτιολογική, στοχεύει δηλαδή στην ανεύρεση και αντιμετώπιση της υποκείμενης αιτίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και συμπτωματική θεραπεία με ισχυρά παυσίπονα, τοπικά αναισθητικά σκευάσματα ή διάφορους επεμβατικούς χειρισμούς προκειμένου να προσφερθεί ανακούφιση στον ασθενή μέχρι να δράσει η θεραπεία για την υποκείμενη πάθηση.
    Αν συνυπάρχει και κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, ο γιατρός θα συστήσει αντιβιοτική αγωγή. Αν υπάρχει διάγνωση μυκητίασης θα χορηγηθούν αντιμυκητιασικά φάρμακα.
    Ο Γιώργος Μονεμβασίτης είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος.
    Επ. Καθηγητής Παν/μίου Cornell, H.Π.Α.,
    Εξειδικευτής στην Ουρογυναικολογία και Χειρουργική Χαλάρωσης Πυέλου.
    Τηλ. 210 8053176 Μαρούσι, τηλ 210 7777787 Δορυλαίου 10-12 Αθήνα

    Διαβάστε επίσης

    Ουρολοίμωξη. Που οφείλεται, ποια τα συμπτώματα σε γυναίκες, άντρες, παιδιά και ποιοι οι τρόποι μετάδοσης;


    Read more: http://medlabgr.blogspot.com/2015/11/painful-burning-urination.html#ixzz3suY5ZP2a

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου